_GLOEIEN

Bij Pontus kunnen we op verschillende manieren je producten gloeien. Afhankelijk van de gestelde eisen en temperatuur hebben we de beschikking over verschillende vacuüm- en luchtcirculatieovens. Deze ovens kunnen we precies programmeren naar je wensen en zo kunnen we de optimale behandeling uitvoeren. De maximale temperatuur van deze ovens varieert van 700ºC tot boven de 1200 ºC. Bovendien kunnen we bij uw product een gloeicertificaat met grafiek meeleveren.

_SPANNINGSARM GLOEIEN

Tijdens het spanningarm gloeien worden de spanningen in het materiaal verminderd. Deze kunnen ontstaan door bijvoorbeeld koudvervormen, lassen of verspanen. Bij producten die in een later stadium bijvoorbeeld gehard worden, wordt door het spanningsarm gloeien het risico op maat- en vormverandering aanzienlijk verkleind.

_ADVIES

Bij het maken van speciale en hoogwaardige onderdelen is het vaak belangrijk om in een vroeg stadium al naar de warmtebehandeling te kijken. Vaak kan door bijvoorbeeld een extra keer spanningsarm gloeien tijdens het verspanen of oplosgloeien tijdens het dieptrekken veel leed voorkomen worden. Pontus heeft de kennis in huis om je hierover te adviseren.

Neem contact met ons op